Olen pitänyt kirjanpitoa, kuinka moneen työpaikkaan olen hakenut ja miten on käynyt. Vastaavia tehtäviä, mitä aikaisemmin tein, ei maakunnassamme ole ollut vapaina. Mutta osaan minä muutakin. Ja olen nopea oppimaan.
Olen hakenut kuuteentoista työtehtävään. Erääseen firmaan olen hakenut kahteenkin kertaan, eri tehtäviin. Näistä kuudestatoista kahdessa on hakuprosessi vielä meneillään (kai), ainakin toiseen on vielä hakuaika käynnissä.
Olen ollut yhdessä työhaastattelussa, mutta en kai päässyt jatkoon. En tiedä, ei ole kuulunut mitään. Monesta muustakaan ei ole kuulunut mitään. Itse asiassa vain viidestä työpaikasta neljästätoista (jos ei oteta siis huomioon noita, joissa haku on vielä käynnissä) on ilmoitettu, että ”valitettavasti valinta ei tällä kerralla kohdistunut sinuun” ja toivotettu sitten onnea työn haussa tai muuta positiivista. Vaikka en ole tullut valituksi, niin arvostan näitä yhteydenottoja.
Näistä viidestä, joista on tullut ilmoitus, kolme on ollut kuntapuolen yksikköjä ja kaksi pientä yksityisyritystä. Muista ei ole kuulunut mitään.
Ymmärrän kyllä, että työhakemuksia on voinut tulla satoja. Mutta kun: Ei massasähköpostien lähettäminen ole nykypäivänä vaikeaa. Ei varsinkaan luulisi olevan sille isolle it-talolle, johon olen hakenut kahteenkin eri tehtävään. Heillä on kyllä jokaisen hakijan sähköpostiosoite tallessa, sillä tehtäviin haettiin firman nettisivuilla olevan hakemuslomakkeen kautta.
Nyt iski pikkupiru. Olen luottavainen tulevaisuuteni suhteen, uskon, että tulen löytämään itselleni uuden työpaikan. Kuvitellaan, että siinä tulevassa tehtävässäni olen sellaisessa asemassa, että pystyn vaikuttamaan, mitkä firmat ovat yhteistyökumppaneitamme ja mitkä eivät. Mitä jos en pystykään ajattelemaan rationaalisesti jonkun firman kohdalla, vaan muistini syövereistä tulee pinnalle muisto: sieltä ei koskaan ilmoitettu mitään työhakemukseni jättämisen jälkeen.
Firmoissa on nykyisin markkinointistrategiat, on brändit. Onkohan jotain unohtunut?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti